TOYOTA ФИНАНС

Toyota podupire lokalne zajednice u Europi u njihovoj borbi protiv COVID-19


Dok se svijet suočava s pandemijom koronavirusa, Toyota Motor Europe, njezini proizvodni pogoni, uvoznici, maloprodajna mreža i druge Toyotine tvrtke u Europi su listom, spontano, poduzele inicijativu i odazvale se potrebama zajednica u kojima posluju na različite načine, dajući prvenstvo podršci zdravstvenom sustavu te hitnim službama i osoblju.

Toyotina temeljna vrijednost je uvijek bila pridonositi društvu na smislen način, pronalaženjem lakših načina obavljanja stvari, što proizlazi iz izvorne želje osnivača kompanije za stvaranjem automatskog tkalačkog stana kako bi svojoj majci olakšao rad. Ove vrijednosti se održavaju unutar kompanije do današnjeg dana, pa su se članovi Toyote, uključujući Toyota partnere, odazvali potrebi zajednice za pomoći u ovoj zdravstvenoj krizi koja je posebno teška u Europi.

Ova podrška je proširena na lokalne bolnice i druge hitne službe, a uključuje sve od osiguravanja osnovnih potreba, kao što su maske iz postojećih zaliha na početku krize; doniranja novaca radi omogućavanja kupovine ključnih respiratora; ustupanja stotina vozila organizacija kao što su Crveni križ i druge neprofitne i javne organizacije; te korištenja 3D printanja dijelova radi izrade maski i naprava za bezručno otvaranje vrata.

Drugi način na koji Toyotini zaposlenici iz proizvodnih pogona pomažu je korištenje poznavanja Toyotinog proizvodnog sustava (Toyota Production System - TPS) i tehničkih znanja, pomažući bolnicama u boljem iskorištavanju ljudskog potencijala radi podnošenja dodatnog radnog opterećenja te u sklapanju medicinske opreme ili popravcima bolničkih kreveta.

Zahtjevi iz zajednice obično dolaze u Toyotin sustav na temelju njegovih lokalnih korijena, te se lokalno procjenjuju. Osim toga, ideje se dijele između pojedinih centara u Europi.



• Medicinska zaštita lica (zaštitne maske): Toyota koristi 3D printanje i sklapa jednostavne zaštitne maske za lice (prozirna plastika i traka) za lokalne bolnice / zdravstveno osoblje, te za internu upotrebu. Ove zaštitne maske se proizvode u tvornicama u Francuskoj, Poljskoj i UK, ritmom od gotovo 300 komada dnevno. Najbolja iskustva dijele i s ostalima.
• Naprava za bezručno otvaranje vrata: U Toyotinim proizvodnim pogonima u Poljskoj i Francuskoj, zaposlenici koriste 3D printere za izradu dijelova naprave za bezručno otvaranje vrata na temelju besplatne konstrukcije koja je dostupna ovdje: https://www.materialise.com/en/hands-free-door-opener
• Širenje znanja: Toyota je ponudila i spremna je pridonijeti svojom stručnošću u području proizvodnje plitkoj organizaciji (TPS) kako bi pomogla proizvođačima medicinske opreme (na primjer respiratora) u povećanju produktivnosti i proizvodnje. Toyota dijeli i svoja znanja u području proizvodnje i konstrukcije kako bi pružila pomoć u upravljanja zdravstvenim osobljem (vizualni nadzor rada) te pomogla u održavanju medicinske opreme.
• Pomoć s vozilima: Širom Europe, Toyota osigurava vozila, rent-a-car i besplatnu pomoć na cesti zdravstvenom osoblju ili povezanim javnim službama, ali i dobrovoljnim organizacijama, bolnicama i lokalnim organizacijama Crvenog križa.




• Donacije u naturi: Organizirane su značajne donacije nacionalnim i lokalnim hitnim službama i zdravstvenim službama, bolnicama i drugim srodnim službama. Ove donacije su uključivale maske, zaštitne naočale, prevlake za obuću, rukavice i drugu zaštitnu opremu brojnim lokalnim organizacijama. Nuđeno je održavanje vozila za medicinsko osoblje. Neke tvornice su nudile i logističku podršku posudbom viličara i skladišnog ili parkirnog prostora.

• Novčane donacije: Nekoliko tvrtki u Europi su donirale novac za pomoć javnim službama, bolnicama, zdravstvenim zakladama i dobrovoljnim udrugama.

• Pomoć maloprodaji i strankama Toyota, zajedno sa svojom podružnicom za financijske usluge Toyota Financial Services Europe, pomaže strankama pojedinačnim financijskim sporazumima, posebno onim kupcima koji se pretrpjeli udar kroz otkaz ili gubitak prihoda.