TOYOTA ФИНАНС

Toyota Yaris je ‘Hrvatski automobil 2021. godine’


Ekspertna skupina PROMETNI STRUČNJACI, sastavljena od istaknutih pojedinaca u području cestovnog prometa proglasila je Hrvatski automobil 2021. godine i najbolje pojedinaca u sustavu cestovnog prometa. Hrvatski automobil 2021. godine je Toyota Yaris, koja dobiva i nagradu Zlatni kotač.

''Nova Toyota Yaris donosi bitne iskorake u funkcionalnosti, učinkovitosti i sigurnosti u B-segmentu (gradskoj klasi automobila), proizvod je tvrtke s dugogodišnjim ugledom najveće kvalitete i pouzdanosti, a uspješan dizajn djelo je Hrvata Marija Majdandžića. Od svih ovogodišnjih noviteta, Toyota Yaris nudi najviše po kriterijima prilagođenim mogućnostima hrvatskih kupaca ''. istakao je Željko Marušić, koordinator ekspertne skupine Prometni stručnjaci.



Glavnu nagradu, Zlatni kotač 2021. primio je g.Krešimir Bago, direktor Toyota Croatia d.o.o.


Osim upravo primljenog Zlatnog kotača za auto godine 2021, Toyota Yaris je proglašena najboljim gradskim automobilom za 2021.godinu od strane medija i publike TV Automagazina, a činjenica da je Toyota Yaris u konkurenciji za prestižnu nagradu ''CAR OF THE YEAR '' potvrđuje da se radi o izvrsnom automobilu.

Javnost je prepoznala Toyota Yaris kao jedan od najvažnijih noviteta na hrvatskom tržištu, a tome svakako doprinosi činjenica da je za njegov atraktivan izgled najzaslužniji upravo Hrvat, g. Mario Majdandžić iz Toyotina europskog studija ED2. Mario Majdandžić zaslužan za jedinstveni koncept novog Yarisa, a inspiraciju je pronašao promatrajući čvrstu formu dizajna skulpture bika, koja odaje neiscrpnu snagu u svakom svom pokretu.

Najnovija, četvrta generacija Toyote Yaris uživa vodeći položaj na području tehnologije hibridnih vozila. Yaris nove generacije troši manje goriva, ima manju emisiju štetnih plinova te značajno poboljšanu sposobnost vožnje samo na električni pogon, i to većom brzinom te na veće udaljenosti.

Zahvaljujući naprednom sustavu sigurnosti Toyota Safety Sense koji je u Yarisu dio standardne opreme, ovo je najsigurniji gradski automobil na svijetu, osim toga Yaris je prva Toyota opremljena središnjim zračnim jastucima koji sprečavaju međusobni sudar vozača i suvozača prilikom bočnog sudara.

Uz veliko priznanje za automobil godine - Toyotu Yaris, ekspertna skupina na čelu sa dr. Željkom Marušić dodijelila je posebno priznanje za PR godine. ''Zlatna plaketa za odnose s javnošću 2020'' pripala je gđi. Ivani Bučanac Jeleković, Voditeljici odnosa s javnošću tvrtke Toyota Croatia d.o.o. Ovo je priznanje od posebnog značaja jer je uručeno u godini u kojoj Ivana Bučanac Jeleković obilježava 20 godina rada u Toyota Croatia d.o.o.